1: Lag en forbindelse til de to boksene du skal blande. Det mest enkle er å bruke blekkrør fra kulepenner (de grå rørene og ikke de gjennomsiktige!), men hovedsaklig må du finne et rør som passer perfekt på boksene. Røret kan brukes flere ganger hvis det ikke tetter seg. Røret bør ha disse målene:

2: Den boksen som du skal fylle med farge, legges i en fryser i ca 15-20 min. Det er helt ufarlig å legge den der, fordi trykket vil synke i boksen. Den andre boksen forblir i romtemperatur.
3: Ta ut boksen fra fryseren, og begynn å bland øyeblikkelig. Sett forbinderen i begge boksene. Den fryste boksen må holdes øverst, mens den som har vært i romtemperatur holdes under.
4: Trykk boksene forsiktig sammen. Du må muligens vri litt. Lakken vil gå fra den varme boksen inn i den fryste. Lakken sprutes veldig raskt, så hvis du bare vil lage en liten fargeforskjell, holder det med noen få sekunder.
5: Rist boksen veldig grundig i ett minutt eller to, og prøv ut fargen du har laget! Spray til du får en jevn farge. Hvis du ikke fikk ønsket farge, er det bare å gjøre hele prosessen igjen.

VIKTIG!

- Bland alltid bokser av samme merke (Quick med Quick, Belton med Belton). Hvis du blander to forskjellige merker kan lakken få en kjemisk reaksjon og bli ubrukelig.

- Den boksen som du vil fylle, må legges i fryseren.

- Det går helt fint an å fylle en ny boks, fordi en ny boks er aldri helt full. Du kan fylle boksen opp til 150%.

- Ikke prøv å blande sølv og gull, fordi slik lakk er for tykk for forbinderen, og det blir bare griseri ut av det.

- Denne metoden kan også brukes for å lage en full sprayboks. Hvis du har flere restebokser av samme farge/type, kan du helt enkelt fylle alle restene opp i en boks.

Kilde: True Colorz, oversatt til norsk av Graffiti Pic Poster
interviews mailorder links media archives